UPSI, 7 Mei 2021- Pusat Islam dengan kerjasama Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2020/2021 menganjurkan Majlis Tadarus dan Khatam Al-Quran Perdana di Masjid Al-Mursyidin.

Dalam majlis ini peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan mengikut juzuk yang ditetapkan bagi menghabiskan bacaan 30 Juzuk. Peserta turut dibahagikan surah mulai Surah Ad-Dhuha sehingga Surah An-Nas.

Turut diadakan simbolik penyerahan cenderahati tadarus kepada wakil Persatuan Kakitangan Akademik (PEKA), Kesatuan Pegawai AM (KPA), Persatuan Pegawai Tadbir dan Ikhtisas (PRESTASI) dan Persatuan Wanita UPSI (PEWARIS) sebagai mewakili kepada semua peserta yang hadir.

 

Majlis berakhir dengan Majlis Khatam yang diketuai oleh Ustaz Muhammad Majdan  Ismail bersama dengan 22 orang wakil peserta yang terdiri daripada kakitangan dan pelajar.

Semoga program ini dapat diteruskan pada masa akan datang serta menjadi pemangkin untuk sentiasa membaca Al-Quran yang merupakan mukjizat junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.

🔰 Bagi yang ingin menyumbang untuk menyemarakkan lagi program-program anjuran Pusat Islam, boleh menyalurkan sumbangan kepada Pusat Islam UPSI di No. Akaun BIMB >>08068010011204 << ( Masjid Al-Mursyidin)🔰

#cemerlangbersama#upsibest#UPSIMalaysia#upsino1pendidikan#upsino1education#Malaysiamembaca#upsithenextlevel#kitajagakita #StayHome#Staysafe

By epena

e-PENA, Gapura Media UPSI

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)