Oleh: Zulkapli Mohd Junid 

Fakulti Sains Sukan dan Kejurulatihan (FSSK) menganjurkan Majlis Bacaan Yasin dan Tahlil Sempena Program Rabu Qalbu Sepanjang Bulan Ramadhan 2023. Majlis ini disertai oleh kakitangan dan pelajar fakulti yang beragama islam serta diadakan di Masjid Al-Mursyidin, UPSI. Sesi bacaan yasin dan tahlil dipimpin oleh Dr. Rozaireen Muszali, Timbalan Dekan (HEPA) FSSK.

Majlis Bacaan Yaasin dan Tahlil diadakan adalah untuk menguatkan ukhuwah antara kakitangan dan pelajar FSSK serta mengumpul nama yang telah meninggal dunia untuk dibaca sebagai barakah dan pahala buat mereka disana. Majlis ini diadakan setiap Rabu sepanjang bulan Ramadhan bermula 29 Mac sehingga 19 April 2023.

Dr. Jaffry Zakaria

Dekan FSSK, Dr. Jaffry Zakaria “saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang hadir dan majlis ini diadakan adalah untuk mendapat keberkatan di bulan yang mulia ini. Semoga dengan usaha yang berpanjangan berbekal dengan hajat dan doa yang diniatkan diterima oleh Allah SWT sepanjang bulan ramadhan ini”.

Dr. Rozaireen Muszali

Menurut Dr. Rozaireen Muszali, Timbalan Dekan (HEPA) FSSK yang memimpin bacaan yasin dan tahlil “majlis ini akan dilaksanakan pada setiap hari Rabu sepanjang bulan ramadhan dan berakhir pada 19 April 2023 dengan penglibatan kakitangan dan pelajar.

Semoga bacaan Yasin ini dapat diangkat sebagai amal soleh tanda kita bersyukur dan bersabar atas apa jua ketentuan Allah SWT”.

Majlis Bacaan Yasin dan Tahlil Sempena Program Rabu Qalbu Sepanjang Bulan Ramadhan, FSSK diadakan pada 29 Mac, 5 April, 12 April dan 19 April 2023 di Masjid Al-Mursyidin, UPSI bermula pada jam 9.00 pagi sehingga 11.00 pagi.

Tazkirah disampaikan oleh Dr. Rozaireen Muszali, Timbalan Dekan (HEPA) FSSK pada penghujung majlis. – ePena.

By epena

e-PENA, Gapura Media UPSI

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)