oleh: Ali Zainal Abidin Lokman (Pusat Ko Kurikulum UPSI)

Pusat Kokurikulum UPSI sekali lagi diberi kepercayaan untuk mengendalikan Team Building Kontijen Malaysia Ke Sukan Universiti ASEAN (AUG) 2022. Team Building tersebut dijalankan di UPSI Adventure Park bermula dari 21/7/2022 hingga 27/7/2022.

Team building tersebut dijalankan secara berfasa melibatkan lebih daripada 200 orang atlet dari pelbagai jenis sukan seperti sepaktakraw, olahraga, silat, petangue, ping pong, karate dan lain-lain. Tujuan team building ini dijalankan adalah memupuk semangat perpaduan di antara atlet yang datang dari pelbagai jenis sukan.

Selain itu, menjadi medan terakhir para atlet AUG Malaysia sebelum berangkat ke Ubon Ratchathani Universiti, Thailand. Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang program team building tersebut. Antara aktiviti tersebut adalah zipline, abseiling dan high element. Hasil dari team building yang dijalankan juga dapat memupuk semangat bekerjasama, komunikasi berkesan, dan semangat kekitaaan di antara atlet bagi menghadapi Sukan Univesiti ASEAN (AUG) 2022.

                Untuk makluman juga, Sukan Univesiti ASEAN (AUG) 2022 berlangsung di Ubon Ratchathani Universiti, Thailand bermula dari 26 Julai hingga 6 Ogos 2022. Terdapat pelbagai jenis sukan dipertandingkan seperti bola sepak, sepak takraw, olahraga, ping pong, karate dan lain-lain.

By Mohd Nazirul Afiq Ismail

Unit Media, Bahagian Komunikasi Korporat, Universiti Pendidikan Sultan Idris. Pengarang e-Pena, mantan wartawan berita & rencana Mega Sains Utusan Melayu Malaysia Berhad, wartawan majalah Mastika, URTV, Infiniti. Ghost writer, suka travel dan suka taugeh. Jom menulis untuk e-Pena emelkan ke nazirul.ismail@upsi.edu.my

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)