Tanjong Malim: Fakulti Sains Sukan dan Kejurulatihan (FSSK) UPSI telah menerima kunjungan hormat daripada Pengarah Teknikal Olahraga Malaysia, Mr Robert Ballad pada . Lawatan ini turut disertai oleh Prof Madya Dr. Thariq Khan Azizuddin Khan, Penyelaras Malaysia Juara, UPSI serta beberapa orang jurulatih sukan olahraga Malaysia.

Tujuan lawatan beliau adalah untuk melihat pasarana dan makmal yang disediakan khusus kepada atlet negara terutama untuk Program Malaysia Juara, UPSI. Antara lawatan beliau ialah Bilik Sekretariat Malaysia Juara, Makmal Fisiologi Senam, Makmal Rehabilitasi Sukan, Makmal Hidroterapi dan Unit Rehabilitasi Sukan di Fakulti Sains Sukan dan Kejurulatihan, UPSI.

Lawatan ke Makmal Rehabilitasi Sukan
Lawatan ke Makmal Hidroterapi
Lawatan ke Makmal Fisiologi Senam
Lawatan ke Bilik Sekretariat Malaysia Juara

Menurut, Penyelaras Malaysia Juara, Fakulti Sains Sukan dan Kejurulatihan, Prof. Madya Dr. Thariq Khan Azizuddin Khan “selain lawatan, pihak fakulti telah mengadakan perbincangan untuk menjadikan fakulti salah satu hub dan juga pusat kecemerlangan olahraga negara.” Coach Puad yang merupakan jurulatih olahraga Malaysia yang turut serta dalam lawatan ini memaklumkan “dengan kemudahan dan pasarana yang disediakan oleh UPSI, boleh menjadikan UPSI sebagai tempat rujukan para atlet demi pembangunan sukan di rantau ini. Banyak latihan dan program telah dirangka untuk atlet olahraga negara di sini”.

Semoga dengan lawatan Pengarah Teknikal Olahraga Malaysia ini dapat merintis FSSK dan UPSI khususnya demi pembangunan program olahraga dan juga pelaksanaan kecemerlangan sukan khusus Program Malaysia Juara.

Program lawatan ini berakhir pada jam 5.00 petang dengan sesi bergambar sebagai tanda kenangan.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)