Tanjong Malim, 2 April 2024- Majlis Iftar dan penyerahan jersi Pasukan Futsal UPSI sesi 2024 telah berlangsung dengan meriahnya bertempat di Dewan Jauhar, Pusat Penyelidikan dan Perkembangan Kanak-kanak Negara (NCDRC), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Majlis ini bertujuan untuk memperkenalkan atlet-atlet futsal UPSI dalam masa yang sama memperkenalkan juga penaja yang menaja pasukan iaitu Extravaganza Futsal Shop (EFS).

Sepanjang penubuhan pasukan futsal UPSI, beberapa pencapaian membanggakan telah dicapai oleh pasukan ini. Antaranya memegang gelaran juara Liga Premier dan mendapat tempat ketiga SUKIPT pada tahun 2022. Pada tahun 2023 pula, pasukan ini telah mendapat tempat ketiga dalam perlawanan Liga Super IPT dan Liga Wanita IPT.

Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar & Alumni), Profesor Dr. Norkhalid Salimin mengucapkan terima kasih kepada Extravaganza Futsal Shop (EFS) yang sangat hebat kerana sudi menaja jersi untuk pasukan futsal UPSI sekaligus ianya menaikkan semangat atlet-atlet kita dengan reka bentuk baju yang menarik dan menaikkan gah pemain untuk bertanding secara sihat dan semangat. Extravaganza Futsal Shop (EFS) bukanlah calang-calang jenama namun ianya terkenal dengan jenama yang menyediakan barangan yang berkualiti terutamanya dalam melakukan aktiviti lasak.

”Saya berharap hubungan yang baik ini dapat terus berkekalan dalam masa yang akan datang. Kepada atlet-atlet, diharapkan agar terus maju dan berjaya untuk perlawanan yang akan datang iaitu Liga IPT & SUKIPT dan terus menghargai setiap yang terlibat memberikan  sokongan yang jitu dan mempunyai target untuk jangka masa yang panjang,” tambahnya.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)