Oleh: Mohammad Arif Aizat Sukry & Dr. Nur Ainul Basyirah Alias

Tanjong Malim – Persatuan Pendidikan Islam (PPI) Sidang 2023/2024 telah mengadakan Program Bicara Santai: Talent For Profit bertempat di Dataran Cemerlang Bersama, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Program ini melibatkan semua mahasiswa UPSI terutamanya kepada mahasiswa Persatuan Pendidikan Islam. Program ini telah berjaya diadakan di pentas Pesta Konvokesyen (PESKON) dan telah mendapat sambutan memberangsangkan daripada tetamu kehormat yang terdiri daripada Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, Timbalan Dekan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni fakulti dan kakitangan UPSI serta pelajar UPSI sendiri dan tidak ketinggalan warga Muallim.

Program ini dijalankan bertujuan untuk membuka minda pelajar tentang bakat dan kebolehan yang dapat diaplikasikan sebagai sumber pendapatan sebagaimana yang telah dijelaskan oleh saudara Iddin Ramli yang merupakan panel jemputan khas dalam Program Bicara Santai: Talent for Profit. Sesi soal jawab juga telah diadakan bagi memberi peluang kepada mahasiswa/i UPSI untuk bertanya soalan kepada saudara Iddin Ramli.

Program ini telah mendapat pujian daripada tetamu-tetamu kehormat seperti Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal pelajar dan Alumni dan kakitangan UPSI yang telah memberikan komen positif dan mengharapkan agar program seperti ini dapat dilaksanakan lagi di masa akan datang. Mahasiswa/i yang hadir ke program tersebut juga sangat berpuas hati terhadap penjelasan yang diberikan oleh saudara Iddin Ramli dan Moderator (Ayeh Kecik) sebagai sumber inspirasi kepada mahasiswa/i dalam mengaplikasikan bakat sebagai sumber pendapatan.

Semoga program sebegini dapat memberikan impak kepada kekuatan dan jati diri mahasiswa dan mahasiswi agar mampu mengaplikasikan bakat sebagai sumber pendapatan di masa akan datang dan menjulang nama UPSI di peringkat yang lebih tinggi dan terbilang.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)