Tanjong Malim- Bersempena dengan pelantikan barisan pimpinan dan sekretariat baharu ambilan 2023/2024, Lajnah Sukan dan Rekreasi Kelab Al-Mursyidin telah mengadakan Program AMC Bonding Day yang bertempat di Masjid al-Mursyidin pada 19 November.

Program ini turut dimeriahkan dengan kehadiran barisan Majlis Tertinggi Kelab Masjid Al-Mursyidin, barisan Exco Kelab Masjid al-Mursyidin dan Sekretariat Kelab Masjid Al-Mursyidin.

Program ini dimulakan dengan perasmian daripada Penasihat Kelab Al-Mursyidin iaitu Mohd Ali Abd Malek diikuti dengan sesi sesi suai kenal antara pimpinan dan sekretariat. Program diteruskan dengan sesi permainan yang dikendalikan oleh ahli jawatankuasa aktiviti.

Program yang diadakan ini adalah bertujuan untuk membina hubungan yang baik di antara pimpinan AMC serta sekretariat AMC sekaligus dapat mengumpul pimpinan serta sekretariat AMC untuk berjumpa secara bersemuka dan saling mengenal antara satu sama lain.

Selain itu, program ini juga dapat memupuk semangat kerjasama dalam berpersatuan selaras dengan objektif program ini iaitu untuk melatih para peserta dalam bijak menguruskan masa semasa program dijalankan serta menerapkan nilai kerjasama dalam kalangan mereka.

Sesi penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh pengarah program dan diakhiri dengan sesi makan bertalam dan solat Zuhur secara berjemaah.

Semoga impak daripada program ini sedikit sebanyak dapat membantu peserta untuk menjadi mahasiswa yang bukan sahaja cemerlang dari segi akademik bahkan dapat menguruskan masa yang baik antara akademik dan berpersatuan sekaligus membantu gerak kerja Kelab Al-Mursyidin untuk berjalan dengan lebih lancar pada masa akan datang.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)